Coca-Cola nebo voda nebo zelený džus?

15.06.2010 00:12

Jsme to, co jíme. A pijeme. Každý naše buňka je složena pouze z toho, co jsme přijali ústy.

Zažili jsme první vedra, naše žízeň tomu odpovídala. Potravinářský průmysl se předháněl v nabídkách, jak naši žízeň ukojit. Každý nápoj má nějaká pro a proti. Dali byste si raději sklenku vody, anebo tři deci Coly? Jak ze srovnání vycházejí tyto dva nápoje? VODA je, jak se podle následujících údajů zdá, nezastupitelná. Tři čtvrtiny Američanů trpí chronickou dehydratací, stejně jako polovina světové populace. Už jen slabá dehydratace přitom snižuje výkon organismu nejméně o tri procenta a nedostatek vody je nejvážnější příčinou únavy. Výsledky výzkumu dále dokazují, ze 8-10 vypitých sklenek vody denně výrazně uvolňuje záda a 80% postižených přímo uleví od bolestí. Vypití pěti sklenek vody denně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva o 45%, riziko rakoviny prsu o 79%. Už víte, proč byste denně měli pít dostatek vody?

Ovšem i světoznámá limonáda No. 1 COCA-COLA má svá plus. V mnoha státech USA s sebou vozí dálniční hlídky dva galony (8 litru) Coca-Coly za účelem odstranění krve z vozovky po vážných bouračkách. Syrový steak z hovězí kotlety je po dvou dnech máčení v Coca-Cole připraven ke konzumaci. Na čištění toalet: nalijte plechovku Coly do záchodové mísy a nechejte hodinu působit, pak spláchnete. Kyselina citrónová, obsazená v nápoji, odstraní všechny skvrny z porcelánu. Potřebujete odstranit rezavé skvrny z chromového nárazníku vašeho luxusního vozu? Drhněte postižené místo směsí natrhaných kousku alobalu a Coca-Coly. Ošetření zarezlého šroubu: několik minut nechejte působit hadřík namočený v Cole. Pečení syrové šunky: vylijte plechovku Coly do pánve, zabalte šunku do alobalu a pečte ji. Chvíli před dopečením sejmete aluminiovou fólii a vypečený tuk zachycený v alobalu promixujte s Colou. Vznikne vynikající hnědá omáčka. Jak se zbavit mastnoty na oblečení? Vylijte obsah plechovky Coca-Coly do pračky a přidejte prací prášek nebo saponát. Stejný postup pomůze i při mytí automobilových skel. Aktivní složkou Coca-Coly je kyselina fosforečná s pH 2,8. Tato chemikálie rozpustí kovový hřebík během čtyř dní. Přeprava koncentrátu Coca-Coly v cisternách proto vyžaduje speciální odolné materiály. Distributoři Coly ji 20 let využívají k čištění motorů svých nákladních vozů. A tak se nabízí opět otázka, kterou lze zodpovědět selským rozumem: Dáte si raději sklenku vody, anebo tři deci Coly?

A pokud se rozhodnete pro vodu, pak vodu buď filtrovanou nebo balenou a z podzemních zdrojů. A pokud se rozhodnete pro vodu - zkuste si uvědomit ten chuťový rozdíl mezi vodou a vychlazenou colou s ledem obsahující až 9 kostek cukru. Naše chuťová struktura je velmi vážně deformována, že…? Čistá voda nám už nechutná. Ale celá příroda pije vodu a ne Coca- Colu. Všimli jste si toho? Pouze "homo sapiens" tedy člověk rozumný si nerozumně vyrábí Colu.

Zkuste druhou stranu mince. Možná máte doma výkonný hřídelový odšťavovač. Natrhejte směs travin a odštavněte si sklenku zeleného džusu. Ze začátku se Vám to bude zdát velmi nezvyklé. Ale pokud vypijete během týdne několik takových sklenic čerstvé zelené šťávy, zjistíte, že se s Vámi něco děje. Takový zvláštní elektrizující pocit po každé sklenici, myšlenkami zabloudíte do svého mládí, ……… a možná se Vám vybaví zážitek. Velmi důležitý zážitek s magickou mocí. Jak jste seděli na louce, vytáhli si stéblo trávy, vložili jeho konec do úst, rozžvýkali a sáli tu šťávu……. Vzpomínáte? Ještě chvilku si nechte ten prožitek působit. ……… Dělali to všichni lidé………… Po stovky generací………… Nenáhodně………
Je spousta věcí kolem nás a v nás, o kterých toho moc netušíme. A čím víc se zanášíme chemií, tím i naše citlivost klesá. Na počátku bylo pro nás stvořeno všechno v ideálních poměrech. A proto bychom se měli vracet zpět k normálu. A hledat prostředky z přírody, kterými bychom mohli kompenzovat ten obrovský atak průmyslových výdobytků v naší stravě. Existuje nápoj - šťáva z listů Mladého ječmene, která nejen že přináší komplexní dávku přírodních vitamínů, minerálů, stopových prvků, aminokyselin, fytolátek a enzymů, tak zoufale chybějících v prefabrikátech kupovaných v obchodech zvaných potraviny. Ale navíc nás spojuje s mysterijním prožitkem a tajemným kódem k našemu Zdraví. Vitalitě. Omlazení. Objevení svých utajených schopností.

Jedno je jisté - Coca-cola tím pojítkem ode dneška zcela jistě není…

 

Zpět