Archiv článků

KUSKUS

15.06.2010 00:34
Kuskus (Couscous) je tradiční marocké lidové jídlo. BIO celozrnný kuskus je vyroben z ekologicky pěstované tvrdé pšenice, která je nejdříve zpracována na krupici a dále formována do kuliček. Ty jsou poté napařovány a vysušeny. Celozrnný kuskus je produkován z celých zrn, proto obsahuje spoustu...

POHANKA JAKO LÉK

15.06.2010 00:30
Pohanku již jistě všichni znáte. Je to tradiční plodina východní Evropy. Co všechno lze z pohanky připravit jste se již také mohli dočíst.Pohanka má však své další zajímavé vlastnosti, které při vaření jen tak neobjevíte. Každá rostlina má svou energii a tato energie ovlivňuje prostředí, ve kterém...

Jak připravit ŠMAKOUNA

15.06.2010 00:26
Šmakoun jako přírodní řízek Suroviny : 4 plátky Šmakouna, velká cibule, tuk na smažení, kousek másla, 8 lžic silného vývaru, lžička podravky, sušená nebo čerstvá celerová a petrželová nať. Návod k přípravě: Do mírně rozehřátého oleje vložte osolené plátky a zvolna osmahněte z obou stran....

Recepty - Tempeh

15.06.2010 00:25
Lehce stravitelná bílkovina, která obsahuje vitamíny řady B včetně B12 a rostlinné tuky. Patří mezi vydatné a posilující pokrmy, které se využívají pro děti, fyzicky pracující osoby a sportovce. Použití jako pro guláše, smažení, pečení, asijské speciality se zeleninou, pomazánky, atd. Tempeh...

Recepty - Tofu

15.06.2010 00:22
Tofu Někde označován za sójový sýr, obsahuje hodně proteinů minerálních látek včetně vápníku. Lehce stravitelný a vhodný pro každého. Použití - dušení, smažení, guláše, majonézy, krémy, různé druhy omáček, pomazánky a tvaroh. Přírodní tofu smažené Z tofu vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme na...

Recepty - Seitan

15.06.2010 00:19
  Jak správně připravit seitan.   Seitanové plátky na zázvoru  Ingredience: 1 balíček seitanu speciál , 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, směs: 1 lžička maizeny, 1 lžíce sojové omáčky, trochu zázvoru + zředit vodou asi na 2 dcl Cibuli nahrubo pokrájíme - podélně, plátky seitanu...

Coca-Cola nebo voda nebo zelený džus?

15.06.2010 00:12
Jsme to, co jíme. A pijeme. Každý naše buňka je složena pouze z toho, co jsme přijali ústy. Zažili jsme první vedra, naše žízeň tomu odpovídala. Potravinářský průmysl se předháněl v nabídkách, jak naši žízeň ukojit. Každý nápoj má nějaká pro a proti. Dali byste si raději sklenku vody, anebo...

YERBA MATE

15.06.2010 00:00
Životní elixír indiánů je mate. V Jižní Americe bylo pěstováno již před mnoha tisíci lety a místní obyvatelé jej dříve pro povzbuzení žvýkali společně s listy koky. Dnes je mate především používáno k přípravě čaje, který se v mnoha státech Latinské Ameriky, především v...

Informace pro návštěvníky

14.06.2010 18:32
  Chystáme pro Vás mnoho akčních cen :)