Banán sušený – v akční ceně 69,90 Kč/ 1 kg

01.11.2010 10:12

Banánové chipsy se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v rostlinném oleji. Jsou sladkou, křupavou a chutnou náhražkou běžných nezdravých pamlsků.

Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Současně jsou jedním z nejvýživnějších a nejléčivějších plodů na této planetě. Banány vynikají obsahem vitaminu B6. Jsou bohaté na minerály, ze kterých je nejcennější draslík, hořčík a železo. Banány obsahují i malé množství serotoninu, který má antidepresivní účinky. Jak rozpustná, tak nerozpustná vláknina je v banánech zastoupena ve významném množství. Oba její druhy mají hypolipidemickou funkci (snižují hladinu lipidů a cholesterolu) a zklidňují střeva. Pro své výjimečné složení jsou banány doporučovány lidem s chorobami srdce (angina pectoris, infarkt myokardu, arytmie, selhání srdce) a poruchami oběhové soustavy. Banány samotné nebo s jablky účinně pomáhají při průjmech u dětí i dospělých. Jsou užitečné pro lidi trpící celiakií, kteří je mohou jíst v neomezeném množství. (Spolu s kukuřicí a rýží pro ně představují ideální potravinu.)

Složení: Banány, rostlinný olej, med, cukr

Návod k přípravě: Sušené banány jsou určeny k přímé spotřebě. Mohou posloužit (nasekané) i jako součást doma připravovaného müsli nebo granoly.

Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

 

Zpět