Recepty
KUSKUS
15.06.2010 00:34
Kuskus (Couscous) je tradiční marocké lidové jídlo. BIO celozrnný kuskus je vyroben z ekologicky pěstované tvrdé pšenice, která je nejdříve zpracována na krupici a dále formována do kuliček. Ty jsou poté napařovány a vysušeny. Celozrnný kuskus je produkován z celých zrn, proto obsahuje spoustu...
———
POHANKA JAKO LÉK
15.06.2010 00:30
Pohanku již jistě všichni znáte. Je to tradiční plodina východní Evropy. Co všechno lze z pohanky připravit jste se již také mohli dočíst.Pohanka má však své další zajímavé vlastnosti, které při vaření jen tak neobjevíte. Každá rostlina má svou energii a tato energie ovlivňuje prostředí, ve kterém...
———
Jak připravit ŠMAKOUNA
15.06.2010 00:26
Šmakoun jako přírodní řízek
Suroviny : 4 plátky Šmakouna, velká cibule, tuk na smažení, kousek másla, 8 lžic silného vývaru, lžička podravky, sušená nebo čerstvá celerová a petrželová nať.
Návod k přípravě: Do mírně rozehřátého oleje vložte osolené plátky a zvolna osmahněte z obou stran....
———
Recepty - Tempeh
15.06.2010 00:25
Lehce stravitelná bílkovina, která obsahuje vitamíny řady B včetně B12 a rostlinné tuky. Patří mezi vydatné a posilující pokrmy, které se využívají pro děti, fyzicky pracující osoby a sportovce. Použití jako pro guláše, smažení, pečení, asijské speciality se zeleninou, pomazánky, atd.
Tempeh...
———
Recepty - Tofu
15.06.2010 00:22
Tofu
Někde označován za sójový sýr, obsahuje hodně proteinů minerálních látek včetně vápníku. Lehce stravitelný a vhodný pro každého. Použití - dušení, smažení, guláše, majonézy, krémy, různé druhy omáček, pomazánky a tvaroh.
Přírodní tofu smažené
Z tofu vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme na...
———
Recepty - Seitan
15.06.2010 00:19
Jak správně připravit
seitan.
Seitanové plátky na zázvoru
Ingredience: 1 balíček seitanu speciál , 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, směs: 1 lžička maizeny, 1 lžíce sojové omáčky, trochu zázvoru + zředit vodou asi na 2 dcl
Cibuli nahrubo pokrájíme - podélně, plátky seitanu...
———